B.Malaysia |English
Laman Utama |Hubungi Kami

e-Tanah - Portal Awam v1.0.0
Objektif
Akta


 Profil e-Tanah
Objektif
Skop
Visi & Misi
Konsep
Sejarah & Kronologi
Logo e-Tanah
Direktori e-Tanah
Senarai Caj Perkhidmatan
 Undang - Undang
Pekeliling
Akta
Cabutan Perlembagaan
 e-Pembayaran
Panduan e-Pembayaran

Cetak Semula Resit
Carian Persendirian
 Borang Online
eBorang
 Perutusan Pengarah

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Selamat datang ke laman web rasmi Portal e-Tanah Kerajaan negeri Pulau Pinang,

Laman web ini disediakan bagi menyebarkan maklumat mengenai projek e-Tanah dan perkembangan pelaksanaannya. Secara khusus maklumat ini ditujukan kepada pihak yang terlibat dalam menjayakan projek ini. Walau bagaimana pun, ia juga untuk makluman umum para pelanggan pentadbiran tanah yang mengharapkan penambahbaikan dibuat keatas pentadbiran ini.

Laman web ini juga digunakan sepenuhnya oleh anggota Pasukan dalam membantu pelaksanaan tugas seharian dalam warga intranet Pasukan.

Adalah menjadi harapan saya, laman web ini dapat memberi maklumat yang terkini dan bermanfaat kepada semua pihak yang berminat untuk mengetahui perkembangan dan segala maklumat mengenai projek ini. Kami akan berusaha untuk memberikan maklumat yang tepat dan terkini melalui laman web ini.

Pihak kami sangat mengalu-alukan sebarang pertanyaan dan pandangan yang membina bagi menambahbaik laman web ini. Penambahbaikan berterusan akan dibuat tertakluk kepada dasar dan prinsip yang sedia ada.

Sekian, Terima kasih.

Tuan Abdul Rahman bin Johor
Pengarah
Pejabat Pengarah Tanah Dan Galian
Pulau PinangHakcipta Terpelihara © 2006-2015 Projek e-Tanah, NRE.Dasar Keselamatan

Dasar Privasi

Penafian : Pejabat Tanah dan Galian Pulau Pinang tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat di dalam laman ini.